Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Filety posmarować oliwą. Na patelni rozgrzać oliwę
i usmażyć filety na złoty kolor.
Wyłożyć na gorące talerze i trzymać w cieple. Cebulę cienko pokroić i zeszklić na małym ogniu na patelni po łososiu.
Dodać śmietankę, sproszkowane liście laurowe, parę kropli sosu Worcester, sól i pieprz.
Poczekać chwilę aż zgęstnieje.
Polać łososia, podawać bardzo gorące.

Kurczak zapiekany z ziemniakami puree
1 kurczak wagi ok.1 1/4 kg
z podrobami, 1 kg ziemniaków
1 filiżanka oliwy Carbonell
1/2 filiżanki mleka, 400 g pomidorów
1 kieliszek białego wina, mąka, sól, pieprz
gałka muszkatołowa, natka pietruszki
Kurczaka umyć i pociąć na kawałki. Podroby
Filety posmarować oliwą. Na patelni rozgrzać oliwę <br>i usmażyć filety na złoty kolor.<br>Wyłożyć na gorące talerze i trzymać w cieple. Cebulę cienko pokroić i zeszklić na małym ogniu na patelni po łososiu.<br>Dodać śmietankę, sproszkowane liście laurowe, parę kropli sosu &lt;name type="prod"&gt;Worcester&lt;/&gt;, sól i pieprz.<br>Poczekać chwilę aż zgęstnieje. <br>Polać łososia, podawać bardzo gorące.<br><br>&lt;tit&gt;Kurczak zapiekany z ziemniakami puree&lt;/&gt;<br>1 kurczak wagi ok.1 1/4 kg<br>z podrobami, 1 kg ziemniaków<br>1 filiżanka oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1/2 filiżanki mleka, 400 g pomidorów<br>1 kieliszek białego wina, mąka, sól, pieprz<br>gałka muszkatołowa, natka pietruszki<br>Kurczaka umyć i pociąć na kawałki. Podroby
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego