Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wlej do potrawy, zagotuj. Dopraw majerankiem. Gotowe.
Klopsiki rybne
Składniki:
Zupa cebulowa Knorr
drobno posiekane filety rybne - 250 g
pieczarki pokrojone w paseczki - 250 g
1 jajko
bulka tarta
olej
Podsmażone na patelni pokrojone w paski pieczarki, poszatkowane filety rybne oraz zupę cebulową KNORR starannie wymieszaj. Jeśli konsystencja jest zbyt "luźna", można dodać tartą bułkę. Z masy uformuj małe kotleciki w dowolnym kształcie, obtocz w tartej bułce, usmaż n oleju na złoty kolor. Świetne danie obiadowe - smakuje z frytkami, ziemniakami, surówką...
Gulaszowy przysmak
Składniki:
Zupa gulaszowa Knorr
mięso wieprzowe gulaszowe - 250 g
woda - 150 ml = 2/3 szklanki
olej - 3 łyżki
wlej do potrawy, zagotuj. Dopraw majerankiem. Gotowe.<br>Klopsiki rybne<br>Składniki: <br>Zupa cebulowa &lt;name type="org"&gt;Knorr&lt;/&gt;<br>drobno posiekane filety rybne - 250 g<br>pieczarki pokrojone w paseczki - 250 g<br>1 jajko<br>bulka tarta<br>olej<br>Podsmażone na patelni pokrojone w paski pieczarki, poszatkowane filety rybne oraz zupę cebulową &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; starannie wymieszaj. Jeśli konsystencja jest zbyt "luźna", można dodać tartą bułkę. Z masy uformuj małe kotleciki w dowolnym kształcie, obtocz w tartej bułce, usmaż n oleju na złoty kolor. Świetne danie obiadowe - smakuje z frytkami, ziemniakami, surówką...<br>Gulaszowy przysmak<br>Składniki:<br>Zupa gulaszowa &lt;name type="org"&gt;Knorr&lt;/&gt;<br>mięso wieprzowe gulaszowe - 250 g<br>woda - 150 ml = 2/3 szklanki<br>olej - 3 łyżki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego