składniki:<br><gap><br>sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem.<br>Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami.<br>Ryby ułożyć n folii aluminiowej, n wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180oC.<br>Placki z parówkami<br><gap><br>Składniki:<br><gap><br>Mąkę pszenną i kukurydzianą rozmieszać z mlekiem, jajkami i solą, z parówek zdjąć osłonki, pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, kłaść plasterki parówek, obsmażyć z jednej strony, przewrócić na drugą, na plasterki parówek