Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do mięsa. Dodać jajko, doprawić solą. Wsypać przesiana przez sito mąkę i wyrobić niezbyt twarde ciasto.
* Na oproszonej mąką stolnicy uformować z ciasta wałeczek o średnicy około 3 cm i pokroić go na skośne kopytka. Kluski wrzucać partiami do wrzącej, osolonej wody.
* Gotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową.
* Kopytka podawać z obrana, pokrojona w cienkie talarki i zrumienioną na maśle cebulą, posypane drobno posiekana zieleniną.
Nasza rada
Kopytka nie będą się sklejać, jeśli do wody, w której je gotujesz, dodasz łyżkę oleju. Gotowe kopytka możesz okrasić zrumienionymi skwarkami z boczku lub polać pikantnym sosem.

Pyszności z jajek i
do mięsa. Dodać jajko, doprawić solą. Wsypać przesiana przez sito mąkę i wyrobić niezbyt twarde ciasto.<br>* Na oproszonej mąką stolnicy uformować z ciasta wałeczek o średnicy około 3 cm i pokroić go na skośne kopytka. Kluski wrzucać partiami do wrzącej, osolonej wody.<br>* Gotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową.<br>* Kopytka podawać z obrana, pokrojona w cienkie talarki i zrumienioną na maśle cebulą, posypane drobno posiekana zieleniną.<br>Nasza rada<br>Kopytka nie będą się sklejać, jeśli do wody, w której je gotujesz, dodasz łyżkę oleju. Gotowe kopytka możesz okrasić zrumienionymi skwarkami z boczku lub polać pikantnym sosem.<br>&lt;page nr=15&gt;<br>&lt;tit&gt;Pyszności z jajek i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego