Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.
Bezowy z bitą śmietaną

4 białka, szklanka cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, sól
Dekoracja
1/2 bitej śmietany, 4 łyżki syropu klonowego, 50 g płatków migdałowych
Białka ubić na parze na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Wymieszać z mąka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformować krążek. Suszyć 3 godz. w temperaturze 130oC. Na bezie rozłożyć bitą
pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.<br>Bezowy z bitą śmietaną<br>&lt;gap&gt;<br>4 białka, szklanka cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, sól<br>Dekoracja<br>1/2 bitej śmietany, 4 łyżki syropu klonowego, 50 g płatków migdałowych<br>Białka ubić na parze na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Wymieszać z mąka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformować krążek. Suszyć 3 godz. w temperaturze 130oC. Na bezie rozłożyć bitą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego