Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Praca i Zabezpieczenie Społeczne
Nr: 3
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1981
wskaźnika 2,4 w stołówkach zakładowych (mimo iż przepustowość stołówek zakładowych wykorzystana jest tylko w 60%). Ze względu na rozmiary zaplecza gastronomicznego, wczasowa baza żywieniowa mogłaby stanowić rezerwę dla potrzeb ruchu turystycznego województwa, poprzez udostępnienie jej w drodze zmian organizacyjnych. Możliwe do uruchomienia są także rezerwy w zakresie wykorzystania powierzchni magazynowych, środków transportowych należących do obiektów wczasowych, kadry itd. , co przyczyniłoby się do poprawy relacji między stopniem wykorzystania obiektów wczasowych a kosztami ich eksploatacji.
5. Determinanty wykorzystania bazy wczasowo-wypoczynkowej
Powstaje pytanie, jakie czynniki zdecydowały o tym, że istnieje tak znaczna rezerwa niewykorzystanego potencjału materialnej bazy wczasowej.
Podstawowe znaczenie ma tu
wskaźnika 2,4 w stołówkach zakładowych (mimo iż przepustowość stołówek zakładowych wykorzystana jest tylko w 60%). Ze względu na rozmiary zaplecza gastronomicznego, wczasowa baza żywieniowa mogłaby stanowić rezerwę dla potrzeb ruchu turystycznego województwa, poprzez udostępnienie jej w drodze zmian organizacyjnych. Możliwe do uruchomienia są także rezerwy w zakresie wykorzystania powierzchni magazynowych, środków transportowych należących do obiektów wczasowych, kadry itd. , co przyczyniłoby się do poprawy relacji między stopniem wykorzystania obiektów wczasowych a kosztami ich eksploatacji. <br> &lt;tit1&gt;5. Determinanty wykorzystania bazy wczasowo-wypoczynkowej&lt;/tit1&gt;<br> Powstaje pytanie, jakie czynniki zdecydowały o tym, że istnieje tak znaczna rezerwa niewykorzystanego potencjału materialnej bazy wczasowej. <br> Podstawowe znaczenie ma tu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego