Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, Pu-Erh musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Je to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.
Herbatę Pu-erh odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie Pu-erh charakterystyczny smak i aromat ziemi. Związki flawonoidowe uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, zapobiegają krwawieniom, a także są pomocne w leczeniu miażdżycy. Posiadają
od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Je to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.<br>Herbatę &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; charakterystyczny smak i aromat ziemi. Związki flawonoidowe uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, zapobiegają krwawieniom, a także są pomocne w leczeniu miażdżycy. Posiadają
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego