Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
B i E, błonnik, a także minerałów: fosforu, żelaza, potasu, wapnia.
Uniwersalny
Znakomity smak
Łatwy w przyrządzaniu



DOBRE RADY
DRÓB
KACZKA PO STAROPOLSKU

Dla 4 osób Przygotowanie: 150 min

Kaczkę dokładnie umyj, następnie wykrój z niej kości, ale tak, by nie uszkodzić skóry. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron solą i majerankiem.
Kaszę opłucz i wsyp do gorącego bulionu, po czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.
Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie
B i E, błonnik, a także minerałów: fosforu, żelaza, potasu, wapnia.<br>Uniwersalny<br>Znakomity smak<br>Łatwy w przyrządzaniu<br>&lt;gap&gt; &lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DRÓB<br>KACZKA PO STAROPOLSKU<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 150 min<br>&lt;gap&gt;<br>Kaczkę dokładnie umyj, następnie wykrój z niej kości, ale tak, by nie uszkodzić skóry. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron solą i majerankiem.<br>Kaszę opłucz i wsyp do gorącego bulionu, po czym ugotuj na sypko. Posiekaj cebulę i zeszklij ją na 1 łyżce margaryny. Wątróbkę umyj, podsmaż na pozostałej porcji margaryny, a gdy lekko przestygnie, zmiel w maszynce do mięsa.<br>Oddziel białka od żółtek, następnie białka ubij na sztywną pianę. Gdy kasza będzie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego