sosu.<br>Banany obrać i pokroić w plasterki grubości 5 mm. Pomarańcze obrać i wyciąć z nich miąższ spomiędzy błonek. Na talerzach ułożyć kawałki kaszy, a na nich banany i obłożyć pomarańczami. Polać ciepłym sosem porzeczkowym i przybrać listkami mięty lub melisy.<br><br><tit>Piętrowy tort ananasowo-kokosowy</><br><br><tit>CIASTO</><br><br>10 jajek, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 cukry waniliowe (3,2 dag)<br><br><tit>KREM</><br><br>1,5 l mleka, 40 dag masła, 3 szklanki cukru, 2 puszki ananasów, 2 1/2 szklanki soku ananasowego, 40 dag wiórków kokosowych<br><br><tit>LUKIER</><br><br>35 dag