Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 04
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
kolorowe, tak, aby sprawiały przyjemność nie tylko twojemu podniebieniu, ale również psychice.
Chrupiące kalorie!
Nie ma nic lepszego na świecie niż świeża bułeczka z dżemem truskawkowym na śniadanko! Często jednak wyrzekamy się pieczywa, aby zrzucić kilka kilogramów.
Chleb stanowi codzienny, często podstawowy element jadłospisu większości ludzi. Jest produktem o stosunkowo małej zawartości tłuszczu, natomiast dopiero produkty, które stosujemy do posmarowania chleba i zrobienia kanapek, często dostarczają większej ilości kalorii. Wszystkie rodzaje pieczywa zawierają około 9% białka i stanowią wyśmienite źródło węglowodanów złożonych, skrobi i błonnika pokarmowego. Najpopularniejszym rodzajem pieczywa jest białe, choć istnieje jeszcze wiele innych jego rodzajów i odmian.
Codzienne
kolorowe, tak, aby sprawiały przyjemność nie tylko twojemu podniebieniu, ale również psychice.<br>Chrupiące kalorie!<br>Nie ma nic lepszego na świecie niż świeża bułeczka z dżemem truskawkowym na śniadanko! Często jednak wyrzekamy się pieczywa, aby zrzucić kilka kilogramów.<br>Chleb stanowi codzienny, często podstawowy element jadłospisu większości ludzi. Jest produktem o stosunkowo małej zawartości tłuszczu, natomiast dopiero produkty, które stosujemy do posmarowania chleba i zrobienia kanapek, często dostarczają większej ilości kalorii. Wszystkie rodzaje pieczywa zawierają około 9% białka i stanowią wyśmienite źródło węglowodanów złożonych, skrobi i błonnika pokarmowego. Najpopularniejszym rodzajem pieczywa jest białe, choć istnieje jeszcze wiele innych jego rodzajów i odmian.<br>Codzienne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego