Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 04.07
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
Constant Michel Labarre, pierwsze miejsce przyznało Krzysztofowi Komarowi i Sebastianowi Gołębiewskiemu z hotelu Rialto w Warszawie. Na przystawkę przygotowali oni faworek rybny na musie chrzanowym z sałatą z botwiny. Daniem głównym był comber z jelenia na sosie jeżynowym z ziemniaczano-grzybowym sufletem.
Drugie miejsce zdobyli Marcin Szukaj i Łukasz Glez-man z restauracji "Dolce Vita" w Bydgoszczy, a trzecie - Łukasz Pielak i Sylwester Kępiński z hotelu "Bristol" w Warszawie.
Inicjator konkursu, szef kuchni pałacu w Wiejcach Jean Bos wysoko ocenił umiejętności zawodników. Jego opinia jest w środowisku bardzo ceniona, bo ten belgijski mistrz kuchni ma na swoim koncie wiele międzynarodowych nagród
Constant Michel Labarre, pierwsze miejsce przyznało Krzysztofowi Komarowi i Sebastianowi Gołębiewskiemu z hotelu Rialto w Warszawie. Na przystawkę przygotowali oni faworek rybny na musie chrzanowym z sałatą z botwiny. Daniem głównym był comber z jelenia na sosie jeżynowym z ziemniaczano-grzybowym sufletem. <br>Drugie miejsce zdobyli Marcin Szukaj i Łukasz Glez-man z restauracji "Dolce Vita" w Bydgoszczy, a trzecie - Łukasz Pielak i Sylwester Kępiński z hotelu "Bristol" w Warszawie. <br>Inicjator konkursu, szef kuchni pałacu w Wiejcach Jean Bos wysoko ocenił umiejętności zawodników. Jego opinia jest w środowisku bardzo ceniona, bo ten belgijski mistrz kuchni ma na swoim koncie wiele międzynarodowych nagród
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego