Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
z goździkami. Wlać 1 1/2 szklanki wrzącej wody oraz wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 20 min, aż proso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na ogrzanym półmisku ułożyć warstwę prosa oraz bakłażanów i posypać natką.

SAŁATKA Z TOFU I MANGO
30 dag naturalnego tofu, 1 dojrzałe mango (może być z puszki), 2 łyżki ziarna sezamu, 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej shoyu), 2 łyżki soku cytrynowego, 3 łyżki oleju sezamowego, 2 cm świeżego kłącza imbiru, 2 łyżeczki płynnego miodu, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 5-6 liści sałaty, sól, świeżo zmielony pieprz.
Kostkę tofu
z goździkami. Wlać 1 1/2 szklanki wrzącej wody oraz wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 20 min, aż proso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na ogrzanym półmisku ułożyć warstwę prosa oraz bakłażanów i posypać natką.<br><br>&lt;tit1&gt;SAŁATKA Z TOFU I MANGO&lt;/tit1&gt;<br>30 dag naturalnego tofu, 1 dojrzałe mango (może być z puszki), 2 łyżki ziarna sezamu, 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej shoyu), 2 łyżki soku cytrynowego, 3 łyżki oleju sezamowego, 2 cm świeżego kłącza imbiru, 2 łyżeczki płynnego miodu, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 5-6 liści sałaty, sól, świeżo zmielony pieprz.<br>Kostkę tofu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego