Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
25-30 minut.
Przed podaniem wyłóż danie na duży płaski półmisek (wcześniej ogrzej go chwilę w piekarniku), polej sosem, który wytworzył się w trakcie duszenia, i obficie posyp zieleniną. Tak przygotowana ryba wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami. Doskonałym dodatkiem do tego dania są również ugotowane różyczki kalafiora i uduszona młoda marchewka bądź dowolna surówka.
RADA: ryba będzie bardziej soczysta i aromatyczna, zyska również na smaku, jeśli obficie posypiesz ją świeżym koperkiem.
DOBRE RADY DRUGIE DANIE
BROKUŁY Z TWAROGIEM

Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 357 kcal
800 g brokułów,
30 g masła,
200 g twarogu,
100 g żółtego sera,
170 ml
25-30 minut.<br>Przed podaniem wyłóż danie na duży płaski półmisek (wcześniej ogrzej go chwilę w piekarniku), polej sosem, który wytworzył się w trakcie duszenia, i obficie posyp zieleniną. Tak przygotowana ryba wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami. Doskonałym dodatkiem do tego dania są również ugotowane różyczki kalafiora i uduszona młoda marchewka bądź dowolna surówka.<br>RADA: ryba będzie bardziej soczysta i aromatyczna, zyska również na smaku, jeśli obficie posypiesz ją świeżym koperkiem.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; DRUGIE DANIE<br>BROKUŁY Z TWAROGIEM<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 357 kcal<br>800 g brokułów,<br>30 g masła,<br>200 g twarogu,<br>100 g żółtego sera,<br>170 ml
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego