Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
ok. 30 ml).
4. Podnieś naczynie na wysokość oczu. Kontempluj barwę trunku.
5. Zakręć kieliszkiem i zachwyć się aromatem.
6. Dopiero teraz użyj ust.



Zmiksowana woda życia
Koniak to podwójnie przedestylowane białe wino gronowe, wymieszane z innym podwójnie przedestylowanym winem i z jeszcze jednym i jeszcze... Aby doszło do tego mariażu, potrzebny jest skomplikowany proces kubłowo-beczkowy. Punktem wyjścia jest wino lekkie (ok. 8 proc.) i nieklarowne. Pierwsza destylacja odbywa się w miedzianych kubłach, zwanych alembikami (moc rośnie do 25-30 proc). Po kolejnej destylacji na "voltomierzu" mamy już 62-72 proc., a to, co otrzymujemy Francuzi nazywają "wodą życia" (po
ok. 30 ml).<br>4. Podnieś naczynie na wysokość oczu. Kontempluj barwę trunku.<br>5. Zakręć kieliszkiem i zachwyć się aromatem. <br>6. Dopiero teraz użyj ust.<br><br><br><br>&lt;tit1&gt;Zmiksowana woda życia&lt;/tit1&gt;<br>Koniak to podwójnie przedestylowane białe wino gronowe, wymieszane z innym podwójnie przedestylowanym winem i z jeszcze jednym i jeszcze... Aby doszło do tego mariażu, potrzebny jest skomplikowany proces kubłowo-beczkowy. Punktem wyjścia jest wino lekkie (ok. 8 proc.) i nieklarowne. Pierwsza destylacja odbywa się w miedzianych kubłach, zwanych alembikami (moc rośnie do 25-30 proc). Po kolejnej destylacji na "voltomierzu" mamy już 62-72 proc., a to, co otrzymujemy Francuzi nazywają "wodą życia" (po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego