Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Przepis
Wołowina z rozmarynem i lawendą
Składniki:

Połączyć szampan, lawendę, rozmaryn, musztardę i czosnek. Pozostawić 3-1/2 włożyć do naczynia, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wołowinę i pozostałą część mikstury włożyć do naczynia, przykry i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wyjąć wołowinę z marynaty, piec mięso w temperaturze 190oC przez 1-1/2 do 2 godzin (w piecu konwekcyjnym w temp. 163oC) do czasu, gdy temperatura wewnątrz przekroczy 570oC. Nieznacznie ochłodzić, przykryć i schłodzić. Sos: Dodać wywar i miód do mieszanki przygotowanej na początku, doprowadzić do wrzenia i zredukować do 4-1/2 szklanki
Przepis<br>Wołowina z rozmarynem i lawendą<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Połączyć szampan, lawendę, rozmaryn, musztardę i czosnek. Pozostawić 3-1/2 włożyć do naczynia, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wołowinę i pozostałą część mikstury włożyć do naczynia, przykry i pozostawić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Wyjąć wołowinę z marynaty, piec mięso w temperaturze 190oC przez 1-1/2 do 2 godzin (w piecu konwekcyjnym w temp. 163oC) do czasu, gdy temperatura wewnątrz przekroczy 570oC. Nieznacznie ochłodzić, przykryć i schłodzić. Sos: Dodać wywar i miód do mieszanki przygotowanej na początku, doprowadzić do wrzenia i zredukować do 4-1/2 szklanki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego