obranych migdałów, sok z 1 cytryny, 2 łyżki skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, 1 gruby wafel, 2 łyżki czystej wódki<br>Do garnka wsypać 1 1/4 szklanki cukru, wlać 3/4 szklanki wody i zagotować. Dodać migdały, sok cytrynowy, posiekaną skórkę pomarańczową i wódkę. Gotować na małym ogniu dotąd, aż masa zgęstnieje. Przestudzoną masę rozsmarować na waflu i wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 100°C.<br>Resztę cukru zrumienić na patelni, wlać 6 łyżek gorącej wody i zagotować. Gęstniejącym karmelem polać wystudzony torcik.<br><br><tit>Z masą budyniową</><br><br><tit>CIASTO</><br><br>4 łyżki mąki pszennej, 4 jajka, 4 łyżki cukru, 1 łyżka