Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół natychmiast po wyjęciu z piekarnika, goście zdążą jeszcze zobaczyć go w pełnej krasie. Suflety przygotowuje się na wiele sposobów, np. piecze się kilka sufletów w małych formach lub zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę sufletową do przykrycia zapiekanek.
Przyrządzając suflety, należy
Przygotować masę sufletową przed ubiciem białek.
Podgrzać piekarnik i przygotować odpowiednie naczynie.
Ubijać białka tak długo, aż będą bardzo sztywne i puszyste.
Ostrożnie połączyć masę z pianą z białek tak, by była puszysta i nie opadała.
Bardzo delikatnie przełożyć masę sufletową do naczynia
opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół natychmiast po wyjęciu z piekarnika, goście zdążą jeszcze zobaczyć go w pełnej krasie. Suflety przygotowuje się na wiele sposobów, np. piecze się kilka sufletów w małych formach lub zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę sufletową do przykrycia zapiekanek.<br>Przyrządzając suflety, należy<br>Przygotować masę sufletową przed ubiciem białek.<br>Podgrzać piekarnik i przygotować odpowiednie naczynie.<br>Ubijać białka tak długo, aż będą bardzo sztywne i puszyste.<br>Ostrożnie połączyć masę z pianą z białek tak, by była puszysta i nie opadała.<br>Bardzo delikatnie przełożyć masę sufletową do naczynia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego