Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
skórki cytrynowej pokrojonej w cienkie paseczki, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz
Mostek umyć, osączyć, naciąć wraz z dzielącą go błoną tak, aby powstała kieszeń, posolić w środku i na zewnątrz. Czosnek obrać, posiekać, natrzeć nim wnętrze kieszeni.
Przygotować farsz: warzywa obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mielonym mięsem, ziołami, skórką z cytryny, bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Mostek napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na gorącym tłuszczu, a następnie włożyć do brytfanny i wstawić na 1 1/2 godz. do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Podczas pieczenia kilkakrotnie smarować miodem. Po upieczeniu pokroić na
skórki cytrynowej pokrojonej w cienkie paseczki, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz<br>Mostek umyć, osączyć, naciąć wraz z dzielącą go błoną tak, aby powstała kieszeń, posolić w środku i na zewnątrz. Czosnek obrać, posiekać, natrzeć nim wnętrze kieszeni.<br>Przygotować farsz: warzywa obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mielonym mięsem, ziołami, skórką z cytryny, bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.<br>Mostek napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na gorącym tłuszczu, a następnie włożyć do brytfanny i wstawić na 1 1/2 godz. do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Podczas pieczenia kilkakrotnie smarować miodem. Po upieczeniu pokroić na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego