Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
wyprodukowany z glonów proszek, mający właściwości żelujące, nie-wegetarianie mogą użyć żelatyny), 2 łyżki soku z cytryny, szczypta zmielonej wanilii Agar namoczyć w zimnej wodzie. Mąkę wymieszać z wanilią, wlać 1/2 szklanki zimnej wody i rozetrzeć na gładką masę. Zagotować 1 szklankę wody, wlać rozprowadzoną mąkę i, cały czas mieszając, gotować na małym ogniu około 3 min. Agar odcisnąć i, mieszając, rozpuścić w gorącym kleiku ryżowym. Dodać 2 łyżki syropu klonowego. Cztery połówki orzechów odłożyć do przybrania. Pozostałe orzechy grubo posiekać, lekko uprażyć na suchej patelni, często mieszając. Skropić orzechy 4 łyżkami syropu klonowego i lekko skarmelizować na średnim ogniu
wyprodukowany z glonów proszek, mający właściwości żelujące, nie-wegetarianie mogą użyć żelatyny), 2 łyżki soku z cytryny, szczypta zmielonej wanilii Agar namoczyć w zimnej wodzie. Mąkę wymieszać z wanilią, wlać 1/2 szklanki zimnej wody i rozetrzeć na gładką masę. Zagotować 1 szklankę wody, wlać rozprowadzoną mąkę i, cały czas mieszając, gotować na małym ogniu około 3 min. Agar odcisnąć i, mieszając, rozpuścić w gorącym kleiku ryżowym. Dodać 2 łyżki syropu klonowego. Cztery połówki orzechów odłożyć do przybrania. Pozostałe orzechy grubo posiekać, lekko uprażyć na suchej patelni, często mieszając. Skropić orzechy 4 łyżkami syropu klonowego i lekko skarmelizować na średnim ogniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego