Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
sparz wrzątkiem i usuń z nich skórkę (możesz również użyć pomidorów z puszki), pokrój w ćwiartki. Umyj i osącz papryki, usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w paseczki. Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.
Na oliwie po smażeniu mięsa podsmaż pieczarki, pomidory, paprykę, cebule i czosnek, dopraw do smaku przyprawami i mieszając, smaż na średnim ogniu około 5 minut.
Przełóż warzywa do naczynia z mięsem. Wlej wino, przykryj i wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnika na 45 minut. Danie podawaj udekorowane oliwkami i posypane natką pietruszki. Doskonale smakuje z ryżem na sypko lub frytkami.
RADA: mięso będzie delikatne i zyska wyjątkowy smak
sparz wrzątkiem i usuń z nich skórkę (możesz również użyć pomidorów z puszki), pokrój w ćwiartki. Umyj i osącz papryki, usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w paseczki. Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.<br>Na oliwie po smażeniu mięsa podsmaż pieczarki, pomidory, paprykę, cebule i czosnek, dopraw do smaku przyprawami i mieszając, smaż na średnim ogniu około 5 minut.<br>Przełóż warzywa do naczynia z mięsem. Wlej wino, przykryj i wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnika na 45 minut. Danie podawaj udekorowane oliwkami i posypane natką pietruszki. Doskonale smakuje z ryżem na sypko lub frytkami.<br>RADA: mięso będzie delikatne i zyska wyjątkowy smak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego