Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
plastry, a potem w słupki lub w kostkę, por oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście, opłukać, pokroić w krążki, cebule obrać z łupin, pokroić w dużą kostkę, ziemniaki pokroić w dość dużą kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, na patelni rozgrzać olej, włożyć bekon, zrumienić, dodać cebulę i por, poddusić, mieszając, dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka, oprószyć solą i pieprzem, omlet trzymać na ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszać, przed podaniem omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.

Kanapki jeżyki

Bagietkę pokroić skośnie na 6 cienkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem, topiony serek włożyć do wyciskarki
plastry, a potem w słupki lub w kostkę, por oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście, opłukać, pokroić w krążki, cebule obrać z łupin, pokroić w dużą kostkę, ziemniaki pokroić w dość dużą kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, na patelni rozgrzać olej, włożyć bekon, zrumienić, dodać cebulę i por, poddusić, mieszając, dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka, oprószyć solą i pieprzem, omlet trzymać na ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszać, przed podaniem omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.<br><br>&lt;tit&gt;Kanapki jeżyki&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Bagietkę pokroić skośnie na 6 cienkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem, topiony serek włożyć do wyciskarki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego