Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oraz mąka do panierowania, 4 łyżki oleju.
Przygotowanie:
* Umytą i oczyszczona kapustę podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.
* Obrane cebule posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę osaczyć, zemleć razem z cebula. Dodać kaszę mannę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty. Ostudzić. Dodać dwa jajka i natkę. Masę doprawić odrobiną soli i pieprzu.
* Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z masy warzywnej uformować małe, płaskie kotleciki. Panierować je w mące, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Nasza rada
Chrupiące kotleciki warzywne możesz
oraz mąka do panierowania, 4 łyżki oleju.<br>Przygotowanie:<br>* Umytą i oczyszczona kapustę podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.<br>* Obrane cebule posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę osaczyć, zemleć razem z cebula. Dodać kaszę mannę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty. Ostudzić. Dodać dwa jajka i natkę. Masę doprawić odrobiną soli i pieprzu.<br>* Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z masy warzywnej uformować małe, płaskie kotleciki. Panierować je w mące, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju.<br>Nasza rada<br>Chrupiące kotleciki warzywne możesz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego