Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pudrem, kakao, szczyptą soli, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Nadal miksując, stopniowo wsypywać mąkę. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać mąką. Włożyć ciasto i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przygotować polewę: czekoladę połamać, włożyć do rondelka, zalać śmietanką i wstawić do większego garnka z gorącą wodą. Ogrzewać, mieszając, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Chłodne ciasto polać polewą.
Przepisy: Teresa Miazgowska
Aranżacja: Agnieszka Wolniak
Zdjęcia: Michał
pudrem, kakao, szczyptą soli, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Nadal miksując, stopniowo wsypywać mąkę. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i wymieszać.<br>Formę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać mąką. Włożyć ciasto i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przygotować polewę: czekoladę połamać, włożyć do rondelka, zalać śmietanką i wstawić do większego garnka z gorącą wodą. Ogrzewać, mieszając, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Chłodne ciasto polać polewą.<br>&lt;au&gt;Przepisy: Teresa Miazgowska<br>Aranżacja: Agnieszka Wolniak<br>Zdjęcia: Michał
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego