Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
300 ml
- Mąka 4 łyżki
- Rosół z indyka
z warzywami KNORR 4 kostki
- Śmietanka 18% (słodka); 250 ml
- Seler naciowy: 2 łodygi
- Natka pietruszki: 1/2 pęczka
- Masło 2 łyżeczki
Rosół z indyka z warzywami KNORR
rozpuścić w 2 litrach wrzącej wody. Masło roztopić w dużym garnku i mieszając 2 min. dodać mąkę do powstałej zasmażki, ciągle mieszając, dodawać wcześniej przygotowany rosół tak, aby nie powstały grudki. Cały czas mieszając podgrzewać tak długo, aż zupa zacznie się gotować i zgęstnieje. Dodać mleko, drobno pokrajaną pierś z indyka, śmietankę i pokrojony na małe części seler naciowy. Gotować na wolnym ogniu aż mięso
300 ml <br>- Mąka 4 łyżki<br>- Rosół z indyka<br>z warzywami KNORR 4 kostki<br>- Śmietanka 18% (słodka); 250 ml<br>- Seler naciowy: 2 łodygi<br>- Natka pietruszki: 1/2 pęczka <br>- Masło 2 łyżeczki<br>Rosół z indyka z warzywami KNORR <br>rozpuścić w 2 litrach wrzącej wody. Masło roztopić w dużym garnku i mieszając 2 min. dodać mąkę do powstałej zasmażki, ciągle mieszając, dodawać wcześniej przygotowany rosół tak, aby nie powstały grudki. Cały czas mieszając podgrzewać tak długo, aż zupa zacznie się gotować i zgęstnieje. Dodać mleko, drobno pokrajaną pierś z indyka, śmietankę i pokrojony na małe części seler naciowy. Gotować na wolnym ogniu aż mięso
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego