składowym przypisywano odpowiednie udziały we wrażeniu złożonym - intensywności składowe.<br>Wyniki badań zapachu obu aldehydów porównano na rysunku 3.1. Wysokość kolejnych słupków odpowiada intensywności wyodrębnionego przez ekspertów wrażenia składowego. Była ona określana z użyciem skali dziewięciopunktowej, na której stopniom 1, 3, 5, 7 i 9 przypisano określenia: wyczuwalny, słaby, średni, mocny, skrajnie mocny. Liczby umieszczone na osi odciętych oznaczają rodzaje wyodrębnionych wrażeń składowych. Eksperci wykorzystali tylko dwadzieścia określeń rodzaju zapachu: ziołowy (1), kwaśny (2), aromatyczny (3), ochładzający (4), świeżych zielonych roślin (5), chwastów (6), zgniecionej trawy (7), jabłek (8), bananów (9),ostry (10), ciężki (11), słodki (12), owocowy (13), kwiatowy (14