Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
się o drugie.
3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.

Pieczenie
Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby go przygotować. Tajemnica soczystego mięsa i kruchej skórki kryje się w półgodzinnym moczeniu tuszki w cieplej wodzie z solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnik.
Szef kuchni radzi
Aby nie polewać kurczaka podczas pieczenia, przykryj go lnianą ściereczką, namoczoną
się o drugie.<br>3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.<br>&lt;gap&gt;<br>Pieczenie<br>Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby go przygotować. Tajemnica soczystego mięsa i kruchej skórki kryje się w półgodzinnym moczeniu tuszki w cieplej wodzie z solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnik.<br>Szef kuchni radzi<br>Aby nie polewać kurczaka podczas pieczenia, przykryj go lnianą ściereczką, namoczoną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego