Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
włożyć je do cedzaka i płukać, aż spływająca woda będzie czysta. Ponownie włożyć do miski ze świeżą wodą i po 10 min osączyć. Tak oczyszczone małże gotować lub dusić. Są gotowe, gdy otworzą się muszle.

W cieście francuskim
2 puszki małży w sosie własnym (30 dag), 30 dag ciasta francuskiego mrożonego, 2 łyżki natki pietruszki, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, 20 dag śmietany 36-procentowej, 1 żółtko, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 łyżki masła, 1 łyżeczka suszonego tymianku, sól, biały pieprz
Ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem. Małże
włożyć je do cedzaka i płukać, aż spływająca woda będzie czysta. Ponownie włożyć do miski ze świeżą wodą i po 10 min osączyć. Tak oczyszczone małże gotować lub dusić. Są gotowe, gdy otworzą się muszle.<br><br>&lt;tit1&gt;W cieście francuskim&lt;/tit1&gt;<br>2 puszki małży w sosie własnym (30 dag), 30 dag ciasta francuskiego mrożonego, 2 łyżki natki pietruszki, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, 20 dag śmietany 36-procentowej, 1 żółtko, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 łyżki masła, 1 łyżeczka suszonego tymianku, sól, biały pieprz<br>Ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem. Małże
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego