Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Zlać wytworzony sos do osobnego garnka. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić śmietaną. Połączyć z sosem, popieprzyć i wymieszać. Mule włożyć do sosu i natychmiast podawać.
(2 porcje) E.G.

Sałatka z awokado
2 owoce awokado (40 dag), 1 mała główka sałaty lollo rosso, 1 puszka podwędzanych muli w oliwie (30 dag), 1 cebula czerwona (7 dag), 2 pomidory (15 dag), 3 łyżki soku z cytryny
SOS:
2-3 łyżki oliwy pozostałej po osączeniu muli, 2 łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, 2 łyżki grubo posiekanego koperku, 1 łyżeczka suszonej bazylii
Zlać wytworzony sos do osobnego garnka. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić śmietaną. Połączyć z sosem, popieprzyć i wymieszać. Mule włożyć do sosu i natychmiast podawać.<br>(2 porcje) &lt;au&gt;E.G.&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka z awokado&lt;/tit1&gt;<br>2 owoce awokado (40 dag), 1 mała główka sałaty lollo rosso, 1 puszka podwędzanych muli w oliwie (30 dag), 1 cebula czerwona (7 dag), 2 pomidory (15 dag), 3 łyżki soku z cytryny<br>SOS:<br>2-3 łyżki oliwy pozostałej po osączeniu muli, 2 łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, 2 łyżki grubo posiekanego koperku, 1 łyżeczka suszonej bazylii
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego