Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
natychmiast podawać.
(2 porcje) E.G.

Sałatka z awokado
2 owoce awokado (40 dag), 1 mała główka sałaty lollo rosso, 1 puszka podwędzanych muli w oliwie (30 dag), 1 cebula czerwona (7 dag), 2 pomidory (15 dag), 3 łyżki soku z cytryny
SOS:
2-3 łyżki oliwy pozostałej po osączeniu muli, 2 łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, 2 łyżki grubo posiekanego koperku, 1 łyżeczka suszonej bazylii, szczypta cukru pudru, sól, biały pieprz Sałatę podzielić na liście, oczyścić, umyć, osuszyć. Mule osączyć z zalewy.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem, koperkiem, skórką z cytryny
natychmiast podawać.<br>(2 porcje) &lt;au&gt;E.G.&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka z awokado&lt;/tit1&gt;<br>2 owoce awokado (40 dag), 1 mała główka sałaty lollo rosso, 1 puszka podwędzanych muli w oliwie (30 dag), 1 cebula czerwona (7 dag), 2 pomidory (15 dag), 3 łyżki soku z cytryny<br>SOS:<br>2-3 łyżki oliwy pozostałej po osączeniu muli, 2 łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, 2 łyżki grubo posiekanego koperku, 1 łyżeczka suszonej bazylii, szczypta cukru pudru, sól, biały pieprz Sałatę podzielić na liście, oczyścić, umyć, osuszyć. Mule osączyć z zalewy.<br>Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem, koperkiem, skórką z cytryny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego