do połówek muszli, ułożyć na talerzach na grubej soli i lekko je podgrzewać w otwartym piekarniku około 1 min. W tym czasie dodać resztę masła do soku z szampanem i lekko ubić. Ostrygi popieprzyć i polać sosem.<br>Podawać gorące z bagietką.<br>(6 porcji) <au>E.G.</au><br><br><tit1>Mule w sałatce</tit1><br>2 opakowania muli w oliwie (po 10 dag), 2 pomidory (20 dag), 1 czerwona cebula (6 dag), 1 łyżka drobno posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka keczupu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, sól, biały pieprz; do