Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gotować 20 min (pilaw powinien być wilgotny). Przed podaniem posypać dnie natką z pietruszki i polać stopionym masłem. Udekorować pomidorkami koktajlowymi.

Ryż z jabłkami

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Ryż wypłukać, zalać mlekiem, dodać cukier i gotować powoli, ż się zupełnie rozgotuje. W tym czasie zetrzeć jabłka i wymieszać je z musem jabłkowym oraz cynamonem. Gdy ryż lekko ostygnie, podzielić go na 2 części. blaszkę wyłożyć folia aluminiową i nałożyć pierwszą warstwę ryżu, warstwę jabłek i drugą warstwę ryżu. Powierzchnię dokładnie wyrównać, zapiec (10 min) w temp. 200oC. Przed podaniem posypać obficie z cynamonem. Podawać na ciepło z konfiturą wiśniową lub powidłami
gotować 20 min (pilaw powinien być wilgotny). Przed podaniem posypać dnie natką z pietruszki i polać stopionym masłem. Udekorować pomidorkami koktajlowymi.<br>&lt;gap&gt;<br>Ryż z jabłkami<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Ryż wypłukać, zalać mlekiem, dodać cukier i gotować powoli, ż się zupełnie rozgotuje. W tym czasie zetrzeć jabłka i wymieszać je z musem jabłkowym oraz cynamonem. Gdy ryż lekko ostygnie, podzielić go na 2 części. blaszkę wyłożyć folia aluminiową i nałożyć pierwszą warstwę ryżu, warstwę jabłek i drugą warstwę ryżu. Powierzchnię dokładnie wyrównać, zapiec (10 min) w temp. 200oC. Przed podaniem posypać obficie z cynamonem. Podawać na ciepło z konfiturą wiśniową lub powidłami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego