Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
po czym dodać obrane ze skórki
i posiekane pomidory oraz sól i pieprz.
Dusić na małym ogniu, a gdy kurczak będzie gotowy, posypać go siekana natką pietruszki.
W międzyczasie ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie, a następnie przetrzeć na puree dodając jednocześnie
mleko, pozostałą oliwę i szczyptę gałki muszkatołowej.
Wyłożyć ziemniakami puree dno i boki żaroodpornego naczynia, a na nich pośrodku ułożyć duszonego kurczaka.
Ziemniaki i kawałki mięsa polać sosem powstałym podczas duszenia i zapiec w piekarniku.

Kurczak w winie
1 kurczak wagi ok. 2 kg, 30 małych cebulek,
200 g grzybów (np. pieczarek, prawdziwków)
1 ząbek czosnku, 3
po czym dodać obrane ze skórki <br>i posiekane pomidory oraz sól i pieprz.<br>Dusić na małym ogniu, a gdy kurczak będzie gotowy, posypać go siekana natką pietruszki.<br>W międzyczasie ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie, a następnie przetrzeć na puree dodając jednocześnie<br>mleko, pozostałą oliwę i szczyptę gałki muszkatołowej.<br>Wyłożyć ziemniakami puree dno i boki żaroodpornego naczynia, a na nich pośrodku ułożyć duszonego kurczaka. <br>Ziemniaki i kawałki mięsa polać sosem powstałym podczas duszenia i zapiec w piekarniku.<br><br>&lt;tit&gt;Kurczak w winie&lt;/&gt;<br>1 kurczak wagi ok. 2 kg, 30 małych cebulek,<br>200 g grzybów (np. pieczarek, prawdziwków)<br>1 ząbek czosnku, 3
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego