Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
aż nabiorą złocistego koloru.

DRUGIE DANIA
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM

Makaron, najlepiej krajankę, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.
Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na dużej patelni). Po kilku minutach dodaj do mięsa ugotowane podroby. Zalej wszystko dwiema szklankami wody pozostałej po gotowaniu makaronu i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Wyjmij z wywaru mięso i podroby i przepuść je przez maszynkę do mięsa.
Obierz i drobniutko posiekaj cebule
aż nabiorą złocistego koloru.<br>&lt;gap&gt;<br>DRUGIE DANIA<br>ZAPIEKANKA Z MIĘSEM<br>&lt;gap&gt;<br>Makaron, najlepiej krajankę, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.<br>Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na dużej patelni). Po kilku minutach dodaj do mięsa ugotowane podroby. Zalej wszystko dwiema szklankami wody pozostałej po gotowaniu makaronu i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Wyjmij z wywaru mięso i podroby i przepuść je przez maszynkę do mięsa.<br>Obierz i drobniutko posiekaj cebule
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego