Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
lub w charakterze przekąski.
RADA: do farszu, zamiast smażonej, równie dobrze możesz dodać cebulę surową. Wcześniej zetrzyj ją na tarce z drobnymi oczkami.


DESER
POMARAŃCZOWE DELICJE

Duże pomarańcze (wybieraj mające grubą skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki, przełóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by całkowicie je przykryła. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Odcedź wodę, ponownie zlej skórki zimną wodą, i gotuj. Proces gotowania powtórz 5 razy, ale gotuj tylko kilka minut. Dzięki kilkakrotnemu
lub w charakterze przekąski.<br>RADA: do farszu, zamiast smażonej, równie dobrze możesz dodać cebulę surową. Wcześniej zetrzyj ją na tarce z drobnymi oczkami.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;DESER&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;POMARAŃCZOWE DELICJE&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Duże pomarańcze (wybieraj mające grubą skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.<br>Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki, przełóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by całkowicie je przykryła. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Odcedź wodę, ponownie zlej skórki zimną wodą, i gotuj. Proces gotowania powtórz 5 razy, ale gotuj tylko kilka minut. Dzięki kilkakrotnemu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego