Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Wrocławska
Nr: 12.06
Miejsce wydania: Wrocław
Rok: 1999
produktem szynkopodobnym. Producent powinien o tym poinformować klienta, a przede wszystkim nie powinien wydajnościowego efektu uzyskać poprzez przedawkowanie chemicznych dodatków. Może to osiągnąć innymi technologicznymi metodami.

Antybiotyki w mleku

W żywności można też znaleźć pestycydy, hormony, antybiotyki, metale ciężkie - zwłaszcza kadm i ołów, substancje konserwujące. Pojawiają się one w produktach na skutek zaniedbań dostawców surowców. Gdy np. rolnik, który uprawiał marchew i stosował nawozy sztuczne nie zachował odpowiedniego okresu karencji, to zaoferuje nam marchew z pestycydami. Podobnie nie zawsze przestrzegana jest zasada, że nie można sprzedać mleka od krowy leczonej antybiotykami. Wówczas pozostałości antybiotyków trafiają do mleka i jego przetworów. - Kontrolujemy też
produktem szynkopodobnym. Producent powinien o tym poinformować klienta, a przede wszystkim nie powinien wydajnościowego efektu uzyskać poprzez przedawkowanie chemicznych dodatków. Może to osiągnąć innymi technologicznymi metodami. <br><br>&lt;tit&gt;Antybiotyki w mleku&lt;/&gt;<br><br> W żywności można też znaleźć pestycydy, hormony, antybiotyki, metale ciężkie - zwłaszcza kadm i ołów, substancje konserwujące. Pojawiają się one w produktach na skutek zaniedbań dostawców surowców. Gdy np. rolnik, który uprawiał marchew i stosował nawozy sztuczne nie zachował odpowiedniego okresu karencji, to zaoferuje nam marchew z pestycydami. Podobnie nie zawsze przestrzegana jest zasada, że nie można sprzedać mleka od krowy leczonej antybiotykami. Wówczas pozostałości antybiotyków trafiają do mleka i jego przetworów. - Kontrolujemy też
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego