pokarmowy; <br> dokładnie przeżuwaj każdy kęs (20-30 razy);<br> przygotowuj posiłki o apetycznym wyglądzie, to sprzyja wydzielaniu soków trawiennych.</><br><br><page nr=41><br><br><div type="art"><br><br><tit><orig>cosmodieta</></><br><br><tit>Niepozorne 200 kcal</><br><br>Nie wydaje się to dużo, a jednak! Sprawdź więc, co kryje w sobie aż 200 kcal:<br><gap> <br><br><tit>Nie do pary!</><br><br>Białko spożywasz głównie pod postacią: ryb, mięsa, jaj i nabiału. Chleb, kasza, makaron, ryż i ziemniaki zawierają dużo skrobi. Ze względu na to, że białka różnią się budową chemiczną od skrobi i trawione są w układzie pokarmowym przez inne enzymy, zdarza się, że organizm nie jest w stanie strawić posiłku zawierającego oba te składniki. Dlatego powinnaś unikać łączenia ich, aby