Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
skrzydeł, blisko szyi.
5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.
6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą z nich i naciąć z drugiej strony, w tym samym miejscu. Należy użyć noża ze spiczastym końcem lub toporka.
Przygotowanie pieczeni
Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie uderzyć mocno wewnętrzną stroną dłoni tak, by rozpłaszczyć mostek oraz klatkę piersiową. Przekłuć szpikulcem
skrzydeł, blisko szyi.<br>5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.<br>6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą z nich i naciąć z drugiej strony, w tym samym miejscu. Należy użyć noża ze spiczastym końcem lub toporka.<br>Przygotowanie pieczeni <br>Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie uderzyć mocno wewnętrzną stroną dłoni tak, by rozpłaszczyć mostek oraz klatkę piersiową. Przekłuć szpikulcem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego