Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie wymieszać 1/4 piany z białek z masą sufletową z mleka tak, by piana nie opadła. Ostrożnie połączyć z resztą piany.
4 Masę przełożyć do formy. Piec 30-35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Podawać na gorąco.

PUSZYSTY OMLET NA SŁODKO
Omlet jest najprostszym do zrobienia rodzajem sufletu. Do jego smażenia używa się dużej patelni z grubym dnem, którą można tez wstawić do piekarnika, albo dwóch patelni, jeżeli trzeba przygotować potrawę dla więcej niż trzech osób.

15 g masła
3 żółtka
25 g (2 płaskie łyżki) cukru
4 białka
2 łyżki dżemu z kwaskowatych
cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie wymieszać 1/4 piany z białek z masą sufletową z mleka tak, by piana nie opadła. Ostrożnie połączyć z resztą piany.<br>4 Masę przełożyć do formy. Piec 30-35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Podawać na gorąco.<br>&lt;gap&gt;<br>PUSZYSTY OMLET NA SŁODKO<br>Omlet jest najprostszym do zrobienia rodzajem sufletu. Do jego smażenia używa się dużej patelni z grubym dnem, którą można tez wstawić do piekarnika, albo dwóch patelni, jeżeli trzeba przygotować potrawę dla więcej niż trzech osób.<br>&lt;gap&gt;<br>15 g masła<br>3 żółtka<br>25 g (2 płaskie łyżki) cukru<br>4 białka<br>2 łyżki dżemu z kwaskowatych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego