Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
z cytryny, sól, pieprz
SOS:
1 słoik majonezu (30 dag), 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki białego wytrawnego wina
Seler wyszorować szczoteczką, opłukać w bieżącej wodzie i gotować w posolonej wodzie 20 min. Ostudzić, obrać, pokroić w kostkę i skropić 1 łyżką soku z cytryny. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Mule osączyć z zalewy i pokroić w paski. Ser pokroić w kostkę. Dodać 2 łyżki posiekanego szczypiorku, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i winem.
Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać pozostałym szczypiorkiem.
Podawać z pieczywem
z cytryny, sól, pieprz<br>SOS:<br>1 słoik majonezu (30 dag), 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki białego wytrawnego wina<br>Seler wyszorować szczoteczką, opłukać w bieżącej wodzie i gotować w posolonej wodzie 20 min. Ostudzić, obrać, pokroić w kostkę i skropić 1 łyżką soku z cytryny. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Mule osączyć z zalewy i pokroić w paski. Ser pokroić w kostkę. Dodać 2 łyżki posiekanego szczypiorku, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.<br>Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i winem.<br>Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać pozostałym szczypiorkiem.<br>Podawać z pieczywem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego