Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, włożyć do lekko osolonego wrzątku i gotować około 10 minut.
* Dołożyć oczyszczoną z włókien i wymytą fasolkę oraz różyczki kalafiora i gotować razem dalsze 5-6 minut.
* Warzywa odcedzić i ostudzić. Marchew i ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Strąk papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobna kostkę. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
* Na dużej patelni rozgrzać masło. Włożyć cebulę z czosnkiem oraz paprykę i smażyć razem około 10 minut.
* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki
Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, włożyć do lekko osolonego wrzątku i gotować około 10 minut.<br>* Dołożyć oczyszczoną z włókien i wymytą fasolkę oraz różyczki kalafiora i gotować razem dalsze 5-6 minut.<br>* Warzywa odcedzić i ostudzić. Marchew i ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Strąk papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobna kostkę. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.<br>* Na dużej patelni rozgrzać masło. Włożyć cebulę z czosnkiem oraz paprykę i smażyć razem około 10 minut. <br>* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego