Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
wpłynęły istotnie na wskaźniki oceny tusz, chociaż zaobserwowano zwiększenie masy mięsa z wyrębów podstawowych i szynki właściwej oraz powierzchni "oka" polędwicy. Z kolei Glapś i in. [1992] uważają, że całe nasiona rzepaku "00" zastosowane w ilości 12,5%, jako jedyne źródło dodatkowej energii, nie gwarantują takich przyrostów jak kombinacja tych nasion z tłuszczem utylizacyjnym. Żywienie tuczników mieszankami z udziałem nasion rzepaku spowodowało pogorszenie umięśnienia całej tuszy, z tym, że mięso zawierało więcej białka, a mniej tłuszczu. Skomiał i in. [1994] oraz Osek i in. [1995] uważają, że 10 udział nasion rzepaku, zwłaszcza w mieszankach przeznaczonych na pierwszy okres tuczu, pozwala na
wpłynęły istotnie na wskaźniki oceny tusz, chociaż zaobserwowano zwiększenie masy mięsa z wyrębów podstawowych i szynki właściwej oraz powierzchni "oka" polędwicy. Z kolei Glapś i in. [1992] uważają, że całe nasiona rzepaku "00" zastosowane w ilości 12,5%, jako jedyne źródło dodatkowej energii, nie gwarantują takich przyrostów jak kombinacja tych nasion z tłuszczem utylizacyjnym. Żywienie tuczników mieszankami z udziałem nasion rzepaku spowodowało pogorszenie umięśnienia całej tuszy, z tym, że mięso zawierało więcej białka, a mniej tłuszczu. Skomiał i in. [1994] oraz Osek i in. [1995] uważają, że 10 udział nasion rzepaku, zwłaszcza w mieszankach przeznaczonych na pierwszy okres tuczu, pozwala na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego