Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
nie spiekł się za bardzo, przykryj je folią do pieczenia.
2 Ciasto posmarować dżemem. Owoce umyć oraz wydrylować. Morele z puszki odsączyć i przekroić na pół. W środek każdej połówki moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną stroną na cieście.
3 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do niej po kolei: roztrzepane jajka, mąkę, migdały, skórkę cytrynową, cynamon i mleko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
4 Masę wyłożyć na ciasto. Powierzchnię wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec, dopóki nie nabierze złocistego koloru.

KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI
Latem kruche
nie spiekł się za bardzo, przykryj je folią do pieczenia.<br>2 Ciasto posmarować dżemem. Owoce umyć oraz wydrylować. Morele z puszki odsączyć i przekroić na pół. W środek każdej połówki moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną stroną na cieście.<br>3 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do niej po kolei: roztrzepane jajka, mąkę, migdały, skórkę cytrynową, cynamon i mleko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.<br>4 Masę wyłożyć na ciasto. Powierzchnię wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec, dopóki nie nabierze złocistego koloru.<br>&lt;gap&gt;<br>KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI<br>Latem kruche
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego