Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 09.00
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
w wyrobach cukierniczych, koncentratach spożywczych, sosach, zupach błyskawicznych, płatkach śniadaniowych, przyprawach, konserwach, itd. Jest zrozumiałe, że możesz mieć wątpliwości: czy to jest na pewno zdrowe?

Kto się boi GMO

Przed rokiem OBOP przeprowadził ogólnopolski sondaż na temat biotechnologii i inżynierii genetycznej. Okazało się, że połowa społeczeństwa uznała żywność transgeniczną za nienaturalną i niezdrową, drugie pięćdziesiąt procent opowiedziało się "za". Dokładnie tak samo jest wśród naukowców i lekarzy. Wielu z nich uważa, że produkty zmienione genetycznie nie są wartościowe i że poprawianie przyrody na siłę może obrócić się przeciwko nam. Przeciwnicy żywności transgenicznej podnoszą argument, że nauka nie rozwiała jeszcze wszystkich wątpliwości
w wyrobach cukierniczych, koncentratach spożywczych, sosach, zupach błyskawicznych, płatkach śniadaniowych, przyprawach, konserwach, itd. Jest zrozumiałe, że możesz mieć wątpliwości: czy to jest na pewno zdrowe? <br><br>&lt;tit&gt;Kto się boi GMO&lt;/&gt;<br><br>Przed rokiem OBOP przeprowadził ogólnopolski sondaż na temat biotechnologii i inżynierii genetycznej. Okazało się, że połowa społeczeństwa uznała żywność transgeniczną za nienaturalną i niezdrową, drugie pięćdziesiąt procent opowiedziało się "za". Dokładnie tak samo jest wśród naukowców i lekarzy. Wielu z nich uważa, że produkty zmienione genetycznie nie są wartościowe i że poprawianie przyrody na siłę może obrócić się przeciwko nam. Przeciwnicy żywności transgenicznej podnoszą argument, że nauka nie rozwiała jeszcze wszystkich wątpliwości
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego