Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 30
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
mięsa. Reszta była całkiem niezła, no, może "vegety" dodano zbyt hojnie, ale ten grzech nieobcy jest nawet artystom kulinarnym w królewskim "Wierzynku".
Następne w kolejce flaki okazały się zawiesiną cienkiego rosołu ze zbyt drobno pokrojonymi fragmentami trawieńca. Nawet nie było co pogryźć, ale potraktowałem je jako nowe doświadczenie na kulinarnej niwie.
Z dań innych Gąsienica-Daniel umie przyrządzać: jajecznicę za 3 zł, pierogi ruskie 6 zł, z mięsem 7 zł, bigos po 5 zł porcja oraz pizzę w cenie 8 zł.
Bardziej głodni klienci szukać będą zapewne wśród takich dań jak: placek po zbójnicku - 11 zł, schabowy á 10 zł, kotlet
mięsa. Reszta była całkiem niezła, no, może &lt;orig&gt;"vegety"&lt;/&gt; dodano zbyt hojnie, ale ten grzech nieobcy jest nawet artystom kulinarnym w królewskim "Wierzynku".<br>Następne w kolejce flaki okazały się zawiesiną cienkiego rosołu ze zbyt drobno pokrojonymi fragmentami &lt;orig&gt;trawieńca&lt;/&gt;. Nawet nie było co pogryźć, ale potraktowałem je jako nowe doświadczenie na kulinarnej niwie.<br>Z dań innych Gąsienica-Daniel umie przyrządzać: jajecznicę za 3 zł, pierogi ruskie 6 zł, z mięsem 7 zł, bigos po 5 zł porcja oraz pizzę w cenie 8 zł.<br>Bardziej głodni klienci szukać będą zapewne wśród takich dań jak: placek po zbójnicku - 11 zł, schabowy á 10 zł, kotlet
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego