Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy produktów spożywczych
Rok: 2000
na dnie beczek. Dzięki temu piwo pozostawało dłużej świeże.
Zmiany były nieuniknione i tak narodził się pomysł wybudowania nowego browaru. Na siedzibę króla piw Pilsnera Urquella wybrano teren obfitujący w wysokiej jakości miękką, źródlaną wodę, położony na skalnym podłożu z piaskowca, który świetnie nadaje się pod browarniane piwnice. Żeby w nowo wybudowanym browarze szybko i sprawnie wprowadzić w życie metodę dolnej fermentacji, sprowadzono do Pilzna bawarskiego mistrza Josefa Grolla. Pierwsza partia piwa za sprawą nadzwyczajnego fenomenu piwowara, wieloletniego doświadczenia pracowników browaru oraz niepowtarzalnych miejscowych składników opuściła browar w 1842 roku. Piwo produkowane według bawarskiej technologii, warzone z delikatnego słodu i mocnego
na dnie beczek. Dzięki temu piwo pozostawało dłużej świeże. <br>Zmiany były nieuniknione i tak narodził się pomysł wybudowania nowego browaru. Na siedzibę króla piw Pilsnera Urquella wybrano teren obfitujący w wysokiej jakości miękką, źródlaną wodę, położony na skalnym podłożu z piaskowca, który świetnie nadaje się pod browarniane piwnice. Żeby w nowo wybudowanym browarze szybko i sprawnie wprowadzić w życie metodę dolnej fermentacji, sprowadzono do Pilzna bawarskiego mistrza Josefa Grolla. Pierwsza partia piwa za sprawą nadzwyczajnego fenomenu piwowara, wieloletniego doświadczenia pracowników browaru oraz niepowtarzalnych miejscowych składników opuściła browar w 1842 roku. Piwo produkowane według bawarskiej technologii, warzone z delikatnego słodu i mocnego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego