Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy produktów spożywczych
Rok: 2000
jakości. Słyszano już o pochodzącej z Bawarii metodzie dolnej fermentacji, która przeprowadzana była w niższej temperaturze, co powodowało, że drożdże osadzały się na dnie beczek. Dzięki temu piwo pozostawało dłużej świeże.
Zmiany były nieuniknione i tak narodził się pomysł wybudowania nowego browaru. Na siedzibę króla piw Pilsnera Urquella wybrano teren obfitujący w wysokiej jakości miękką, źródlaną wodę, położony na skalnym podłożu z piaskowca, który świetnie nadaje się pod browarniane piwnice. Żeby w nowo wybudowanym browarze szybko i sprawnie wprowadzić w życie metodę dolnej fermentacji, sprowadzono do Pilzna bawarskiego mistrza Josefa Grolla. Pierwsza partia piwa za sprawą nadzwyczajnego fenomenu piwowara, wieloletniego doświadczenia
jakości. Słyszano już o pochodzącej z Bawarii metodzie dolnej fermentacji, która przeprowadzana była w niższej temperaturze, co powodowało, że drożdże osadzały się na dnie beczek. Dzięki temu piwo pozostawało dłużej świeże. <br>Zmiany były nieuniknione i tak narodził się pomysł wybudowania nowego browaru. Na siedzibę króla piw Pilsnera Urquella wybrano teren obfitujący w wysokiej jakości miękką, źródlaną wodę, położony na skalnym podłożu z piaskowca, który świetnie nadaje się pod browarniane piwnice. Żeby w nowo wybudowanym browarze szybko i sprawnie wprowadzić w życie metodę dolnej fermentacji, sprowadzono do Pilzna bawarskiego mistrza Josefa Grolla. Pierwsza partia piwa za sprawą nadzwyczajnego fenomenu piwowara, wieloletniego doświadczenia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego