Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą naczynia do zapiekanek. Na warstwie makaronu ułóż farsz mięsny, a następnie znowu makaron. Posyp, wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika.
Zapiekaj, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skórka.
Przed podaniem pokrój zapiekankę w kwadraty, przełóż je na talerze i udekoruj zieleniną. Podawaj jako danie obiadowe.
RADA: aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą.
MIĘSO
WYKWINTNY PASZTET
500 g cielęcej lub wołowej
wątróbki,
100 g wędzonego boczku,
100 g masła,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 cebula,
listek laurowy,
sól,
czarny pieprz ziarnisty,
szczypta
do wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą naczynia do zapiekanek. Na warstwie makaronu ułóż farsz mięsny, a następnie znowu makaron. Posyp, wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika.<br>Zapiekaj, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skórka.<br>Przed podaniem pokrój zapiekankę w kwadraty, przełóż je na talerze i udekoruj zieleniną. Podawaj jako danie obiadowe.<br>RADA: aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą.<br>MIĘSO<br>&lt;name type="prod"&gt;WYKWINTNY PASZTET&lt;/&gt;<br> 500 g cielęcej lub wołowej <br>wątróbki,<br>100 g wędzonego boczku,<br>100 g masła,<br>1 marchewka,<br>1 pietruszka,<br>1 cebula,<br>listek laurowy,<br>sól,<br>czarny pieprz ziarnisty,<br>szczypta
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego