do wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą naczynia do zapiekanek. Na warstwie makaronu ułóż farsz mięsny, a następnie znowu makaron. Posyp, wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika.<br>Zapiekaj, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skórka.<br>Przed podaniem pokrój zapiekankę w kwadraty, przełóż je na talerze i udekoruj zieleniną. Podawaj jako danie obiadowe.<br>RADA: aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą.<br>MIĘSO<br><name type="prod">WYKWINTNY PASZTET</><br> 500 g cielęcej lub wołowej <br>wątróbki,<br>100 g wędzonego boczku,<br>100 g masła,<br>1 marchewka,<br>1 pietruszka,<br>1 cebula,<br>listek laurowy,<br>sól,<br>czarny pieprz ziarnisty,<br>szczypta