Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do gotowania 90 g
1 woreczek - porcja dla 2 osób.
Sposób przyrządzania:
Do gotującej się wody wrzuć woreczek z ryżem i posól do smaku. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Wyjmij torebkę z wody i odsącz. Rozetnij torebkę i podaj ryż.

Ryż to podstawowy składnik różnorodnych dań obiadowych, sałatek, zapiekanek, risott. Można je przygotować na wiele sposobów - z owocami, z warzywami, ziołami, mięsem lub rybami - zawsze będą smaczne. Pamiętajmy, że ryż należy do potraw pożywnych, ale niskokalorycznych. Nie zawiera cholesterolu, tłuszczu oraz glutenu. Jest lekkostrawny i zdrowy. A nade wszystko prosty w przygotowaniu. Każdy kto dba o zdrowie
do gotowania 90 g<br>1 woreczek - porcja dla 2 osób.<br>Sposób przyrządzania:<br>Do gotującej się wody wrzuć woreczek z ryżem i posól do smaku. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Wyjmij torebkę z wody i odsącz. Rozetnij torebkę i podaj ryż.<br>&lt;gap&gt;<br>Ryż to podstawowy składnik różnorodnych dań obiadowych, sałatek, zapiekanek, risott. Można je przygotować na wiele sposobów - z owocami, z warzywami, ziołami, mięsem lub rybami - zawsze będą smaczne. Pamiętajmy, że ryż należy do potraw pożywnych, ale niskokalorycznych. Nie zawiera cholesterolu, tłuszczu oraz glutenu. Jest lekkostrawny i zdrowy. A nade wszystko prosty w przygotowaniu. Każdy kto dba o zdrowie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego