ogórkiem.<br><tit>Wielkanocny indyk</><br>Składniki:<br>2 piersi z indyka, 2 łyżki masła, łyżki mąki, 3 czubate łyżki rodzynek, 2 garści obranych ze skórki migdałów, 2 soczyste pomarańczki, szczypta curry, sól ziołowa i pieprz do smaku, natka z pietruszki do posypania.<br>Przygotowanie<br>Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.<br>Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.<br>Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy z rodzynkami, a na nich piersi z indyk.<br>Całość posyp migdałami i resztka pomarańczy z rodzynkami.<br>Na wierzchu połóż