Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
wartości odżywczej i najczęściej jest przedmiotem badań zarówno chemicznych, jak i biologicznych.
Również w niniejszej pracy, przy opisywaniu doświadczeń żywieniowych, skupiono się na badaniach dotyczących zastosowania bobiku w żywieniu świń. Powodem tego wyboru było: po pierwsze, najwięcej prac badawczych związanych z tą rośliną, a po drugie, że w badaniach własnych oceniano również bobik.

2.2. Zastosowanie nasion rzepaku "00", poekstrakcyjnej śruty rzepakowej "00" i nasion bobiku w żywieniu świń
Samo poznanie składu chemicznego paszy, tj.: zawartości podstawowych składników pokarmowych, składu aminokwasowego białka czy zawartości w niej substancji antyżywieniowych nie daje pełnego obrazu wartości odżywczej tej paszy. Poznanie reakcji zwierząt na udział
wartości odżywczej i najczęściej jest przedmiotem badań zarówno chemicznych, jak i biologicznych.<br>Również w niniejszej pracy, przy opisywaniu doświadczeń żywieniowych, skupiono się na badaniach dotyczących zastosowania bobiku w żywieniu świń. Powodem tego wyboru było: po pierwsze, najwięcej prac badawczych związanych z tą rośliną, a po drugie, że w badaniach własnych oceniano również bobik.<br><br>&lt;tit1&gt;2.2. Zastosowanie nasion rzepaku "00", poekstrakcyjnej śruty rzepakowej "00" i nasion bobiku w żywieniu świń&lt;/&gt;<br>Samo poznanie składu chemicznego paszy, tj.: zawartości podstawowych składników pokarmowych, składu aminokwasowego białka czy zawartości w niej substancji antyżywieniowych nie daje pełnego obrazu wartości odżywczej tej paszy. Poznanie reakcji zwierząt na udział
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego